RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Ракетний скандал між Україною і КНДР: автор доповіді дав нові важливі пояснення

Експерт Міжнародного інституту стратегічних досліджень (International Institute for Strategic Studies) Майкл Еллеман, доповідь якого про можливу причетність України до постачання ракетних двигунів у КНДР опублікувало видання The New York Times, розповів про нові деталі розслідування.

Про це повідомляє "Голос Америки".

За словами Еллемана, передача технологій була здійснена через незаконні канали, до яких можуть бути причетні представники кількох підприємств.

"Не думаю, що уряди Росії, України брали б участь у цьому. Обидва уряди мають хорошу репутацію в питанні недопущення поширення чутливих технологій", - зазначив Еллеман.

Також фахівець відзначив, що у нього немає доказів, що модифікації двигунів КНДР були зроблені саме на українських підприємствах.

"Це не означає, що КБ "Південне" здійснило ці модифікації. Це могли зробити інші. Або двигуни були створені одночасно, або ж мова йде про продукт, який був зроблений давно, а пізніше його використовували якісь темні ділки, яким вдалося вивезти його за межі України, або з Росії", - резюмував Еллеман.

Детальніше про ракетний скандал читайте в матеріалі "Апострофа": "Ракетний" скандал навколо України і КНДР: три головні версії.