RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Названо спосіб, як Україна може ефективно відповісти на дзвінки про "замінування" з Росії

Головними методами боротьби проти телефонного мінування з Росії можуть стати радіотехнічний захист потенційних цілей мінування, а також дзеркальні дії українських спецслужб на території РФ.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа" про проблему почастішання в Україні телефонного мінування.

Росія використовує "мінування" об'єктів в Україні як один з методів гібридної війни. Перешкоджати дзвінкам з РФ гранично складно, адже схопити "мінерів" в сусідній державі неможливо для українських правоохоронців.

В таких умовах важливо швидко вираховувати подібних "мінерів" і прораховувати ймовірність можливого теракту, виключаючи хибні мінування.

"Але не менш важливо проводити профілактичні заходи на об'єктах, які можуть становити потенційний інтерес для "мінерів". Контроль повинен забезпечуватися радіотехнічними засобами захисту. Важливо розуміти, що проходив на об'єкт сторонній, заносив щось. Системи контролю як раз і допомагають виключити можливість теракту, і якщо сигнал від "мінера" надходить, то правоохоронці вже можуть орієнтуватися і розуміти, що в реальності теракт малоймовірний або є небезпека", - розповів у коментарі "Апострофу" екс-голова Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж.

Не менш дієвими способами боротьби з "мінуванням" з РФ можуть стати дзеркальні дії українських спецслужб, які змусять Росію витрачати кошти на перевірку таких дзвінків і знизять вигоду від власних дій.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Кремль "замінував" Україну: є потужна і оригінальна відповідь.