RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Коаліція проти Порошенка: в Україні оцінили шанси об'єднання Гройсмана з "Народним фронтом"

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман прагне отримати політичну самостійність від "людей президента", а "Народний фронт" все частіше критикує Петра Порошенка, що може призвести до об'єднання їхніх політичних інтересів.

Про це у своїй колонці на "Апострофі" написав експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко.

"Народний фронт" все більш жорстко критикує президента Петра Порошенка, але ця риторика поки ще не є деструктивною і не заважає роботі коаліції.

"У 2018 році "фронтовики", використовуючи провали політики Порошенка (наприклад, ситуацію з Михеїлом Саакашвілі), будуть активно просувати конституційну реформу як єдино можливу альтернативу збереження нинішньої владної конструкції. За умови посилення конфронтації з Банковою, НФ буде активно шукати нових союзників, зокрема в особі чинного прем'єр-міністра Володимира Гройсмана", - написав Петренко.

Сам же прем'єр активно контактує з різними політичними силами, намагаючись бути незалежним.

"Демонструючи повну лояльність до Порошенка, Гройсман намагається жорстко припиняти спроби "друзів президента" (в першу чергу, Ігоря Кононенка) тиснути на нього або проштовхувати будь-які урядові рішення за його спиною", - вважає експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Порошенку загрожує поява несподіваного суперника, а олігархи в Україні розділилися на два табори.