RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Проблеми з безвізом: Україні дали новий прогноз

ЄС може не тільки переглянути умови безвізового режиму з Україною, але і відмовити в наданні фінансової допомоги, якщо українська влада не виконає взятих на себе зобов'язань.

Про це "Апострофу" розповів позафракційний народний депутат Віктор Чумак.

"Можливі подальші дії з їх боку? Припинення фінансової підтримки. 600 млн євро макрофінансової допомоги від ЄС, цей транш не надійде. $800 млн на проведення реформ від Світового банку не надійдуть. Це не смертельно, але що потім роблять президент і уряд? Вони домовляються про фінансування на приватних фінансових ринках. І замість того, щоб брати ці кошти без високих відсотків, під 0,75-1%, на приватних ринках вони беруть під 7-8% кошти для стабілізації економіки", - вважає нардеп.

Але насамперед у ЄС розмірковують над персональним тиском на представників української влади і олігархів.

"Забрати безвіз, я думаю, - останнє, до чого може вдатися ЄС по відношенню до України. Вони розуміють, що цей крок буде дуже серйозним і вдарить по громадянах. Я думаю, будуть застосовані санкції до наших клептократів, олігархів. Вони вже йдуть точково по світу, на це нам натякають: там заборонили брати гроші Коломойському, там Боголюбову, там Ахметову. Ось так ведуть деолігархізацію зовні, а не всередині країни, де президент вже про це навіть не говорить. Ну, як можна самого себе розкуркулювати?" – сказав Чумак.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Забрати безвіз - крайня міра, у Європи є інші санкції для України – нардеп.