RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Створення в Україні нового міністерства: з'явилися цікаві деталі, як люди Порошенка "працюють" з ветеранами АТО

Створення Міністерства у справах ветеранів в Україні зустріло велику кількість підводних течій, а на чолі нового інституту може стати людина, яка не має ніякого авторитету у ветеранів АТО. При цьому люди наближені до президента України Петра Порошенка намагаються "купити" ветеранів.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів ветеран АТО, колишній військовослужбовець 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Збройних сил України Євген "Жора" Турчак.

За його словами, проект ВДВ - "Ветерани до влади", який передбачав можливість включення ветеранів до органів виконавчої влади, припинив своє існування багато в чому завдяки "людям президента".

"Є такий союз ветеранів АТО під Третьяковим. Нас запитали, чи хочемо ми і далі впроваджувати проект і чи готові ми його передати. Та будь ласка, все готово, заявки на гранти ми самі напишемо, грошей, коли треба, знайдемо, дайте тільки адмінресурс, щоб впроваджувати проект. На що нам відповіли: добре, тільки давайте ми під нас це покладемо, під "Всеукраїнський союз ветеранів АТО. Я знаю Третьякова і з ним за стіл не сяду, бо він просто купує людей і не розуміє, що хтось не продається. Ми відмовилися, і через це наш проект далі не працює", - повідав Турчак.

Ветеран також розповів, що Валентин Манько, який був одним з головних претендентів на місце керівника Держслужби з питань ветеранів АТО, не має ніякого авторитету серед бійців, а в його призначенні зацікавлений заступник глави фракції "Блок Петра Порошенка", голова комітету Верховної Ради у справах ветеранів Олександр Третьяков.

"Але якщо новостворене міністерство очолить не людина Третьякова, то у нього дуже мало можливостей щось реалізовувати, тому що все замикається на партії влади, на БПП, це в будь-якому випадку коаліція і профільний комітет Верховної Ради, яким керує Третьяков. Якщо міністерство очолюватиме не його людина, то всі його ініціативи будуть блокуватися в комітеті", - резюмував ветеран.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Я не хочу, щоб Росія дивилася на нас і говорила: "Глянь, знову скачуть" - ветеран АТО.