RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Можуть залишитися ні з чим: з'явилося пояснення затримки виплат звільненим з полону бойовиків українцям

Тривалі бюрократичні процедури і формальності значно затягують процес виділення матеріальної допомоги колишнім полоненим, які незаконно утримувалися бойовиками ДНР і ЛНР.

Про це "Апострофу" розповіла начальник управління ВПЛ (з питань внутрішньо переміщених осіб) і гуманітарного співробітництва Міністерства з питань тимчасово окупованих територій Ірина Калупаха.

За її словами місцеві органи соцзахисту повинні надати документи заявників матеріальної допомоги, але цей процес затримується.

Деякі колишні полонені побоюються, що вони можуть залишитися ні з чим через обмежений терміну видачі допомоги, але Калупаха запевняє, що час обмежений тільки для заявників.

"Протягом півроку з моменту звільнення людина повинна звернутися із заявою про виплату коштів. Якщо він звернувся, то ці кошти йому обов'язково перерахують. На сьогоднішній день є обласні відділення соцзахисту, які направили до нас в міністерство всі необхідні документи, і найближчим часом виплати почнуть доходити до людей. Але не всі області подали необхідний перелік документів", - розповіла чиновник.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Допит був, а грошей немає: що відбувається з виплатами колишнім полоненим бойовиків ДНР-ЛНР.