RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Експерти представили топ губернаторів, яких найбільше критикують в ЗМІ

Губернатори окремих українських областей піддаються атакам з боку медіа, внаслідок чого страждають рейтинги представників чинної влади в цілому. Зокрема, подібна ситуація спостерігається в Херсонській, Миколаївській, Одеській, Тернопільській та Дніпропетровській області.

Про це повідомляється в дослідженні Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) у партнерстві з редакцією "Апострофа".

Так, ряд голів ОДА отримали негативні бали за шкалою медіа-сприйняття в дослідженні.

Серед них лідером виявився Юрій Гусєв - губернатор Херсонської області, у нього -4,4 бали за "Індексом медіа-сприйняття місцевими ЗМІ". Місцеві ЗМІ звинувачують Гусєва в роздачі земель депутатам, призначеннях "своїх" людей, йому також приписують незаконну торгівлю карданними валами. Також херсонці ставлять йому в провину відсутність ремонту на трасі М-14 - саме Гусєв зняв цей тендер. У той же час в самому початку його роботи ЗМІ випустили 41 матеріал в його підтримку.

На другому місці в антирейтингу сприйняття ЗМІ знаходиться Олександр Стадник з Миколаївської ОДА, у нього -3,5 бала. Журналісти звинувачували його у співпраці з криміналом, призначення вигідних людей, принципову відмову спілкуватися державною мовою. Також він був фігурантом скандалу зі звільненням голови обласної ради і нібито пропонував за його зміщення гроші. У той же час серед позитиву по миколаївському губернатору називають ревізію місцевого овочевого ринку.

Третє місце зайняв в рейтингу Максим Куций, Одеська ОДА. Негатив в ЗМІ Одеси стосувався звинувачення губернатора у втраті мільйонів бюджетних коштів через "бездіяльності" з питань пожеж і затонулого танкера.

На четвертому місці - Ігор Сопель, губернатор Тернопільської області, -1,4 бала. Він відразу викликав негатив ЗМІ тим, що не виконав обіцянку, дану екологічним активістам, а після проти нього публікувалися матеріали по причині його "бездіяльності".

На п'ятому місці - Олександр Бондаренко, Дніпропетровська ОДА, -1,2 бала. Критикували Бондаренко через подружжя-росіянки, його спроб побудувати акторську кар'єру в Росії в юності, а також відсутності впливу на підлеглих. У той же час серед позитиву відзначили, що він публічно зробив щеплення від дифтерії.