RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Панамагейт: навколо журналіста, що звинуватив партнера Порошенка, розгорівся скандал

Навколо статті українського журналіста Дмитра Гнапа, який вказав на присутність в новоопублікованих документах щодо офшорів людини і компанії, близьких до президента України Петра Порошенка та його партнера, нардепа з БПП Ігоря Кононенка, спалахнув скандал.

Матеріал Гнапа розкритикував на своїй сторінці у Facebook блогер Богдан Мірошников.

"Про чергову "сенсацію" від Гнапа. Журналіст Гнап, мабуть, від нудьги, вночі вирішує написати пост. У ньому йдеться про те, що якийсь Сергій Зайцев є бенефіціаром віргінської офшорної компанії. Далі, найчесніший і найоб'єктивніший журналіст пише, що цей Зайцев пов'язаний з Порошенком і Кононенком, а фірма закуповувала газ у "Газпрома", - пише блогер.

"Та годі! Україна закуповувала газ у "Газпрома" до середини 2015. Звичайно ж, немає ні імені цієї людини, ніяких інших даних. Але зв'яжи його з Порошенком. Прямо-таки, за всіма канонами сучасної української журналістики. І далі починається найвеселіше. У "документі", який навіть не є сканом, а звичайною ксерокопією (!), вказана адреса офісу: м. Київ, вул. Електриків, 29а. І о диво! Гугл-пошук видає, що за цією адресою знаходиться звичайний п'ятиповерховий офісний будинок", - обурюється Мірошников.

"Отже, будь-який сучасний український журналіст може надати читачам ксерокопію (або фотошоп) невідомої людини, яка знімає офіс в офісному будинку, і пов'язати з Порошенком, Кононенком. У нього автоматично буде 100500 лайків, сотні коментів від експертів щодо офшорів з кухонних приміщень площею 7 кв. м. Ігор Луценко знову не напише, звідки у нього взялися 190 тис. доларів. Шабунін не скаже, за які гроші у нього взявся будинок. Ярош не скаже, як він жив на стипендію доньки, і як у Парасюка з'явився автопарк. І ніхто в них не спитає за це. Рівень української журналістики - це планомірне годування читачів го*ном. Розходимося, нас на*бали", - резюмує блогер.

На захист Гнапа виступив інший український журналіст Денис Казанський, назвавши Мірошникова і всіх тих, хто критикує статтю його колеги, порохоботами - користувачами соціальних мереж, які активно висловлюють підтримку політики президента Петра Порошенка.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналіст Дмитро Гнап вже опинявся в епіцентрі скандалу через публікації відеосюжету про офшори президента України Петра Порошенка