RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Розвідка дізналася про спалах СНIДу у бойовиків на Донбасі

Українська розвідка доповіла, що в стані бойовикiв на Донеччині почастішали випадки захворювання на СНIД.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міноборони України.

"У результаті постійного очікування наступальних дій, небажання брати участь в активних бойових діях відмічається відтік військовослужбовців з 2 мотострілецького батальйону (Тельманове) 1 окремої мотострілецької бригади (Комсомольське). Як наслідок, укомплектованість особовим складом підрозділів 2 мсб становить менше ніж 35%", — зазначається в повідомленні.

"Крім того, серед особового складу 2 мсб почастішали випадки захворювання на ВІЛ/СНІД, що також впливає на боєздатність. За квітень ц.р. діагноз підтверджено у трьох військовослужбовців. Командуванням 1 омсбр прийнято рішення про перевірку 100% особового складу бригади на наявність захворювання", — розповідають розвідники.

Нагадаємо, раніше директор програми ООН з ВІЛ/СНIДу в Україні Яцек Тишко заявив, що на війні в зоні АТО ризик зараження ВІЛ-інфекцією зростає в 50 разів, якщо немає належної координації та злагодженої роботи відповідальних інститутів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українська розвідка повідомила, що серед російських військовослужбовців на Донбасі зростає кількість охочих повернутися назад в Росію.

Також українська розвідка розповіла, хто виробляє для бойовиків на Донбасі безпілотники.