RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

В СБУ відреагували на звинувачення у вбивстві Нємцова

Звинувачення співробітників Служби безпеки України (СБУ) у вбивстві російського опозиційного політика Бориса Нємцова є продовженням інформаційної війни Росії проти України і спробою відвернути увагу росіян від відповіді на питання про справжнього вбивцю політика.

Про це заявив радник голови СБУ Юрій Тандіт, передає "Обозреватель".

"Ці заяви робляться для того, щоб кинути тінь на роботу Служби безпеки України. Тому потрібно зробити все, щоб в рамках цієї гібридної війни протистояти по одному з напрямів, так званому четвертому витку інформаційної війни Росії проти України, завдання якої видавати інформацію, іноді абсурдну", - заявляє Тандіт.

Він підкреслив, що такими звинуваченнями Росія намагається відволікти увагу від суті питання: хто вбив опозиціонера?

"У Росії видають фейкові звинувачення, тому що вони так і не відповіли для себе на питання: хто вбив Нємцова? Крім цього, їм потрібно себе виправдати, адже вони допустили вбивство в центрі Москви опозиціонера, якого, насправді, повинні були плекати і оберігати. Адже Росія позиціонує себе як демократична країна. Неодноразово Борису Нємцову висувалися не тільки звинувачення, а й погрози, і ми всі знаємо, від кого вони надходили", - вважає Тандіт.

Нагадаємо, російський опозиціонер Борис Нємцов був застрелений 27 лютого 2015 року в центрі Москви. У справі про вбивство Нємцова заарештовано п'ять осіб, включаючи Заура Дадаєва, якого слідство вважає безпосереднім виконавцем злочину. Замовником вбивства, на думку слідства, був боєць батальйону "Північ" Руслан Мухудинов, місцезнаходження якого не встановлено.

Як повідомляв "Апостроф", колишній заступник голови уряду Росії Альфред Кох розповів про причини вбивства Бориса Нємцова.