RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Експерт допустив масштабні провокації у Донецьку

Україні варто очікувати активного поширення у ЗМІ неправдивої інформації про обстріл українською армією Донецька та інших міст, контрольованих бойовиками, з метою вплинути на позицію світової спільноти на конфлікт в Донбасі. Про це в коментарі "Апострофу" заявив військовий експерт Юрій Карін.

За його словами, розповсюджуваний фейк про обстріл Донецька "Точкою-У" і "Ураганом", був пов'язаний з військовим злочинами терористів в Авдіївці, зокрема, з обстрілом пунктів надання гуманітарної допомоги в місті.

"Вчора росіяни і наші зрадники обпеклися на тому, що їхный вогневої наліт на Авдіївку, в тому числі на мирні квартали і на стадіон був зафіксований міжнародними журналістами, одного з яких було поранено. Тому природно, що перед засіданням ООН щодо ситуації в Донбасі, терміново потрібно було включити стару платівку про хунту і карателів", - зазначив Карін.

За його словами, одним з таких кроків може бути масовий вогневий удар з житлових кварталів у надії отримати "відповідь".

Нагадаємо, раніше міжнародна група розслідувачів Bellingcat з'ясувала, що бойовики ДНР обстрілюють Авдіївку з житлових районів окупованого Донецька.