RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Колишній радник Путіна вказав на грубу помилку України щодо Криму

Українська влада фактично відмовилася від боротьби за повернення Криму, про що свідчать ключові документи підписані Києвом після початку російської агресії.

Таку думку висловив в інтерв'ю "Апострофу" російський економіст, екс-радник президента РФ Андрій Ілларіонов.

"У жодному з документів, підписаних українською стороною за останні три з половиною роки: ані у Женевському заяві від 17 квітня 2014 року, ані у Мінському протоколі від 11 вересня 2014 року, ані у Мінських угодах від 12 лютого 2015 року, немає такого слова як Крим", - заявив експерт.

За його словами, це не може інтерпретуватися інакше як де-факто визнання українською владою окупації і анексії Криму Росією. У той же час така позиція влади, на думку економіста, не відповідає інтересам України і українського народу.

Ілларіонов також порекомендував Києву не дозволяти своїм західним партнерам за жодних умов обговорювати з російськими представниками питання України без участі України.

Крім того, російський економіст вважає, що влада України маэ відмовитися від Мінського і Нормандського форматів і наполягати на відновленні Будапештського формату, під яким ставили відповідні підписи представники Великобританії, Сполучених Штатів, Росії і України.

Читайте також повний текст інтерв'ю з Андрієм Ілларіоновим.