RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Безвіз для кримчан: у Порошенка зробили важливе уточнення

Безвізовий режим з Євросоюзом буде недоступним тільки для тих мешканців Криму, які відмовилися від українського громадянства.

Про це повідомила прес-служба Адміністрації президента, коментуючи відповідну заяву Петра Порошенка на пресс-конференції, передає Крим.Реаліі.

Як роз'яснили в АП, говорячи про недоступність безвізу з ЄС для мешканців окупованого Криму, глава держави не мав на увазі тих людей, які не зберегли громадянство України.

"Йшлося про ті випадки, за яких люди відмовилися від українського громадянства і отримали російський паспорт. Відповідно, вони ніяк не можуть скористатися безвізом. Президент мав на увазі саме тих людей, які викинули українські паспорти і отримали паспорти фейковий республік, російські паспорти фейкового федерального округу", - йдеться в повідомленні прес-служби АП.

Там додали, що президент 14 травня "не до кінця висловив думку", але роз'яснення прес-служби ніяк не суперечать тому, що заявлялося на прес-конференції.

Нагадаємо, раніше у Криму закликали ввести візовий режим з Україною через різке зниження підтримки населенням окупаційної влади півострова.