RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

​У селі не повірять: мати Агєєва розповіла про враження від України і виживання в російській глибинці

Світлана Агєєва, мати російського військового Віктора Агєєва, взятого в полон на Донбасі, була шокована відмінністю ситуації в Україні від розповідей пропагандистів Кремля на росТВ.

Про це журналіст Павло Канигін пише в черговій статті для Нової газети.

Варто відзначити, що кілька тижнів тому перше інтерв'ю Світлани Агеєвої викликали величезний ажіотаж в мережі. Вона розповіла, що її син поїхав Фактично на заробітки і допомагав їй фінансово, що викликало обурення у багатьох українців. При цьому в тому інтерв'ю вона наполягала, що російських військ в Україні є, а сама вона любителька подивитися вечорами пропагандистські програми Кисельова і Соловйова.

У новому інтерв'ю Канигіну Агєєва розповіла, що на зустріч із сином її збирали всім селом: "Хто за двісті рублів, хто по 300 приносив. Багато хіба назбираєш, коли вчителі наші по 10 тисяч рублів отримують".

При цьому по дорозі в Україну мати військового РФ зазначила: "Ніколи тут не була, а в Україні з 1976 року не було, як люди живуть, навіть не уявляю".

Журналіст розповідає, що під час руху поїзда по півночі України Агєєва розглядала з вікна пасажирів. "Ти ось питаєш: їжджу чи ні. Ти, мабуть, зовсім не знаєш, як люди в глибинці живуть. Ви ж не пишете про це! Все вам про гаряче треба! Іноді хочеться так поговорити з кимось і про політику, і про економіку, обговорити щось, але ні з ким же. У мене бібліотека вдома, книги. Нікому це вже не цікаво, ніхто не цікавиться. Все тільки виживають. Хоча був час, коли начебто почали люди жити гідно потихеньку, з 2006 року до 2009 го, а потім як з гірки вниз ".

На зустрічі з сином Агєєва розговорилася: "Поклавши руку на серце, скажу, що очікувала трошки іншого. Але виявилося, що зустріли таким теплим прийомом і відношення доброзичливе. Намагалися приділити увагу, поселили в готелі. Тобто ставлення було дуже гарне таке, людське. Я дуже вдячна їм".

"Коли повернуся, почну розповідати, що бачила, і ніхто в селі не повірить. Скажуть, завербували, одурманили, вже уявляю розмови. Ну і гаразд!", - додала Світлана Агєєва.

Нагадаємо, раніше відомий блогер Олександр Тверський дав різку відповідь Світлані Агеєвій після її першого інтерв'ю.