RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Працюючий у РФ журналіст з України вказав на низку важливих моментів у зверненні матерів Клиха і Агєєва до Путіна

Матері російського військового Віктора Агєєва і українського політв'язня Станіслава Клиха, які звернулися до президента України і Росії з проханням звільнити їх синів і зупинити війну на Донбасі, роблять одну фундаментальну помилку.

Таку думку висловив український журналіст, який працює у РФ Роман Цимбалюк на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, вони замовчують про те, хто є агресором на Донбасі, а також повторюють мантру про "один народ", яка і зробила можливою війну Росії проти України.

"У таких зверненнях за емоціями губиться найголовніше: ХТО НА КОГО НАПАВ?!?!? Відповідь проста - це російська агресія проти України. Поки не будуть названі речі своїми іменами, війна не закінчитися.

Поки не буде названо речі своїми іменами мами будуть видавати фрази про "один слов'янський народ". Це формулювання - живильне середовище для вбивства і репресій проти громадян України. Виходить, що це підстава для демонтажу української держави, народ же "один". У російській масовій свідомості той хто проти цього, той "фашист" або "нацист". З усіма наслідками, що випливають для "неправильних українців", - написав журналіст.

Нагадаємо, раніше Роман Цимбалюк прокоментував відмову Росії визнавати, що полонений на Донбасі Віктор Агєєв є кадровим російським військовослужбовцям.