RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Експерт дав поради, як знизити смертність від ДТП в Україні

Привернення уваги населення до використання ременів безпеки і контроль швидкісного режиму здатні значно знизити смертність в результаті ДТП в Україні.

Таку думку висловив президент Асоціації безпеки дорожнього руху Михайло Берлін в інтерв'ю "Апострофу".

"Ременями безпеки поки абсолютно не займаються. Але, якщо такий закон буде прийнято, то завдяки обов'язковому використанню ременів безпеки можна домогтися зниження травм всіх видів на 40-50%, зниження числа загиблих на 40-65%. Посадка дитини проти ходу руху - це зниження всіх травм на 76% і тяжкості травми на 92%", - заявив експерт.

За його словами, необхідно також зайнятися питаннями швидкісного режиму, прийнятий закон про який поки не працює.

"Якщо камери відео і фотофіксації буде введено у нас, то світовий досвід свідчить, що рівень всіх ДТП знижується на 50%, а число загиблих і постраждалих знижується на 35%. Також знижується число загиблих і постраждалих пішоходів у зоні дії камер. Зараз у нас в ДТП понад 40% загиблих - пішоходи", - підкреслив Берлін.

Він зазначив, що в Україні в силу того, що поліція скасувала картки обліку, немає можливості проаналізувати і систематизувати причини аварій.

"За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я, приблизно 80% всіх ДТП відбувається з вини людини, через її агресивне водіння. Тому потрібно, перш за все, займатися з людьми. За даними досліджень ВООЗ, у нас переважна більшість ДТП стається через перевищення швидкісних режимів, алкоголю, невикористання ременів безпеки, невикористання дитячих утримуючих пристроїв і невикористання шоломів ", - додав експерт.

Про те, як зробити дороги безпечними і наскільки у цій сфері Україна відстає від цивілізованого світу читайте в інтерв'ю "Апострофу" Михайла Берліна "На дорогах буде більше смертей, ніж в АТО, поки влада не зрозуміє одну проблему - експерт з безпеки".