RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Не ті методи: відомий письменник дав оцінку забороні російських книг і соцмереж в Україні

Український письменник Любко Дереш в контексті заборони на ввезення російських книг заявив, що для українського інтелектуального розвитку хороша гуманітарна і художня книга потрібна.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"Мені здається, що це не повинно так різко перериватися", - сказав Дереш, додавши, що утримається від категоричних коментарів, оскільки не дуже добре розбирається в політиці.

"З культурної точки зору для мене очевидно, що це нонсенс. З економічної точки зору ми також розуміємо, що контрабанда була, і, очевидно, на цьому добре заробляють", - зазначив письменник.

Він підкреслив, що деякі російські книги несуть у собі агресію проти України.

"То є також дуже багато книг, які живуть своїм життям, які не залежать від цього. Як мінімум, це російські гуманітарні видання, які завжди були потужними, дуже серйозними", - каже Любко Дереш.

Також письменник заявив, що чоловік повинен сам вибирати, що йому хочеться читати.

"Мені здається, що це не повинно регулюватися таким чином. Те ж саме стосується заборони російських соцмереж. Не ті часи, не ті методи", - підсумував він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Не можна принижувати людей з ОРДЛО, потрібно дати їм любов і турботу - письменник Любко Дереш".