RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Бояться розлютити націоналістів: військовий інструктор вказав на слабкість українських правоохоронців

Військовий інструктор-волонтер з Ізраїлю Цві Аріелі вважає, що українська поліція ігнорує злочини, пов'язані з розпалюванням міжнаціональної ненависті, оскільки побоюється реакції націоналістів.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Вони, як мені здається, бояться роздратувати націоналістів. Тому що це часто - організовані силові групи. Ті ж "свободівці" в теорії легко можуть зібратися, піти і підпалити який-небудь поліцейський відділок. Тому правоохоронці і не хочуть виконувати вимоги закону. Тут в Україні все цілком і повністю залежить від політичної волі. Як, втім, і в усьому іншому", - зазначив Аріелі.

Він також заявив, в подібних злочинах є "російський слід", а українська влада з ними впоратися не може.

"У 2013-2014 роках, коли били євреїв в Києві, там однозначно був російський слід. Я тоді входив в єврейську самооборону... Тоді це все не пройшло. Майдан і переважна частина українського суспільства категорично не підтримали антисемітську ідеологію і практику. А зараз нормально так йде і влада недостатньо робить, щоб це зупинити. Це, до речі, другий фактор. Не роблять, тому що правоохоронні органи не хочуть і не можуть нічого зробити, вони не здатні досить ефективно розслідувати вбивства, зупинити повсюдні автоугони, продаж наркотиків на кожному розі і так далі... Для них скарги на розпалювання - всього лише дратівливий чинник, який заважає їм працювати", - додав інструктор.

Читайте докладніше в інтерв'ю Цві Аріелі для "Апострофа" Україна може звільнити Донбас за два тижні, але є одна проблема.