RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Конфлікт з грузинськими добровольцями в ЗСУ: з'явилася нова гучна заява

У контексті конфлікту, який розгорається навколо заяви про відхід "Грузинського Легіону" зі складу 54-ї ОМБр, волонтер Роман Донік нагадав, що у всіх добровольців підписаний контракт зі Збройними силами України.

Про це він написав у Facebook.

"Тут уже почалися обідкі, що хтось когось назвав дезертиром за останню добу с*ачів в ФБ. Що мовляв люди воювали хто рік, хто два, а тут хлоп і в один момент всі на них ополчилися. А на що розраховували коли робили заяву?", - пише Донік.

У приклад він навів ситуацію, яка сталася в кінці 2014 року, коли добровольці збиралися покинути свої позиції під Донецьком і по ротації виїхати в Красноармійськ.

"Пацани, а ви куди? Ми? У Красик, у нас ротація. Яка ротація? Замість вас же нікого немає. Ну, ми тут по тижню сидимо. Все, наш тиждень закінчився. Ну так ніхто ж не приїхав вас замінити? Чуєш, командир нам по.уй, ми їдемо в Красик, у нас ротація закінчилася. І поїхали. І в принципі вони мали рацію. По-своєму. Тому що вони добровольці, у них типу свої командири, типу чітка домовленість. тиждень на позиціях, тиждень в тилу "на базі". Але це була їхня правда. А в 93-ій бригаді, тоді, кожна людина на вагу золота була. І не було реально ким цю дірку закрити", - пригадує волонтер.

Він зазначає, що як раз для того, щоб уникнути подібних ситуацій є командири, єдина система управління і командування.

"І добровольці тепер всі контрактниками звуться. І якщо хто цього не розуміє, то це дуже сумно", - резюмує Донік.

Як повідомляв "Апостроф", у Порошенка гнівно відреагували на скандал у ЗСУ з грузинськими добровольцями.