RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Потрібно стежити за СБУ: журналіст вказав на небезпеку появи російських зірок-кримнашистів в Україні

У 2017 році було прийнято рішення, згідно з яким СБУ повинна давати "добро" на приїзд російських зірок в Україну, однак існує ймовірність, що за невеликий "відкат" співробітники спецслужби можуть закрити очі на поїздки артистів в Крим та їх відкрито антиукраїнські заяви.

Про це пише заступник головного редактора "Апострофа" Ярослав Жарєнов в своїй колонці.

"Примітно, що в 2014-2015 роках російські зірки повально їхали з концертами в Крим, проте вже в 2016-2017-му ситуація трохи змінилася: деякі артисти почали відмовлятися їхати на півострів, побоюючись потрапляння в "чорні списки". Безумовно, навіть зараз право приїхати в Україну мають багато з тих, хто гастролював на анексованому півострові (група "Ленінград" - яскравий тому приклад), проте не так давно приїзд всіх російських зірок почав погоджуватися з СБУ", - написав він.

Нагадаємо, 5 жовтня Верховна Рада затвердила новий порядок організації гастролей російських виконавців в Україні. Тепер всі концерти заздалегідь будуть затверджуватися СБУ. Жарєнов зазначає, що така роль спецслужби має свої ризики.

"Саме спецслужба повинна дізнатися і визначити, чи порушував той чи інший артист закон України, чи підтримував сепаратистів і так далі. Є побоювання, що співробітники СБУ за невеликий "відкат" можуть закрити очі і пропустити деяких зірок, але тут вже сподіваюся на свідомість організаторів концертів і тиск преси", - пояснив він.

Читайте докладніше про спроби "м'якої українізації" громадян у 2017 році в матеріалі Ярослава Жаренова на "Апострофі": "Русский мир" в Україні відступає, але є серйозні загрози