RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Героїзму "на підвалах" немає: звільнений з полону бойовиків ДНР українець розповів вражаючу історію

Звільнений з полону бойовиків ДНР Володимир Фомічов заявив, що намагається не тримати зла на своїх кривдників.

Таку заяву він зробив в інтерв'ю "Цензор.НЕТ".

"Це найстрашніші два місяці. Згадувати не хочеться, боляче. Чесно кажучи, я завжди сподіваюся на доброту людини, милосердя, і мені дуже складно ... Мені дуже складно тримати на когось зло, навіть на тих людей, які мене били. Потрібно все одно спробувати це забути і якось жити далі ", - говорить Фомічов.

За його словами, геройству немає місце "на підвалах" у бойовиків і чи не єдине почуття у полоненого - страх.

"Знаєте, ніякого героїзму в підвалах немає, там дуже страшно, боляче і жахливо. Я не розумію людей, які зараз будуть розповідати, якими вони були в полоні героями. Особисто я дуже багато чого боявся, не розумів, що буде далі, не було ніякої визначеності: чи буде цей обмін, чи є ти в списках ... Просто ми люди, які потрапили в складну ситуацію. І нам потрібно підтримувати постійну надію на звільнення", - говорить Фомічов.

Він упевнений, що найголовніше - зберегти життя, а геройствувати перед людьми, які запросто можуть вбити, не варто.

"Головне, щоб тебе не змушували збирати танки або копати окопи нашим ворогам. Змушують щось сказати? Говори, я не думаю, що це великий злочин. Так, може, постраждає твоя особиста ім'я, але якщо ти не заподієш шкоди іншій людині або своій державі, то це не так страшно... ", - сказав він.

Також читайте на "Апострофі" інтерв'ю зі звільненим з полону бойовиків ДНР донецьким вченим - Не можна говорити, що жителі Донбасу винні, є інше слово - Ігор Козловський.