RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Журналіст розповів скандальні подробиці про озброєння членів "Національних дружин"

У деяких випадках озброєння членів "Національних дружин", які днями з'явилися в Україні, проводиться незаконно.

Про це в коментарі "Апострофу" розповів журналіст Артем Фурманюк.

За словами журналіста, курирує створення і діяльність організації Сергій Коротких з позивним "Боцман", колишній начальник розвідки в батальйоні "Азов".

"Настрій іде такий, що в кожного бійця повинен бути свій особистий "вогнепал", на який оформляються легальні дозволи: помпові рушниці та карабіни", - каже журналіст.

За словами Фурманюка, раніше судимі люди і ті, хто не має права носити зброю за віком, все одно озброюються. Щоб забезпечити їх зброєю, оформляють на одну людину по кілька "стволів".

"Як тільки кількість цих "стволів" і людей досягне критичної позначки, результати не змусять себе довго чекати", - припускає журналіст.

Також журналіст зазначив на ще одну небезпечну тенденцію в організації "Національних дружин".

"На тих лекціях, що у них проводять, молодь налаштовують на те, що в разі чого необхідне силове захоплення влади, адже у Національного корпуса перспектив на найближчих виборах немає. Це я кажу абсолютно відверто", - заявив Фурманюк.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Українські націоналісти з російськими гаслами: що приховано за скандальними Національними дружинами.