RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Знущання: з'явився новий прогноз щодо дій Путіна на Донбасі

Всі заяви президента Росії Володимира Путіна, що стосуються повернення Україні територій окупованого Донбасу і анексованого Криму є нічим іншим, як марнослів'ям і спрямовані виключно на лобіювання інтересів Кремля і ослаблення уваги Заходу до цієї проблеми.

Про це в колонці для "Апострофа" написав російський опозиційний політик Костянтин Боровий.

"Мені здається малоймовірним, що Путін змінить свої підходи. Тут скоріше діє бажання максимально обдурити і послабити увагу Заходу. Тиск Заходу дуже серйозний і сильний. Нехай це і символічні жести, але, схоже, що в Кремлі почали їх розуміти. Тобто це відсутність рукостискань і так далі. Я думаю, що заява Путіна (спільна заява лідерів країн "нормандської четвірки" про перемир'я на Донбасі, - "Апостроф") - це спроба якимось чином змінити напрямок, в якому розвивається ситуація. Це ж не дія, а заява (про захопленої території чужої держави). Якщо Путіна, наприклад, запитають про повернення Криму, то він знову, напевно, скаже фразу, що про це не може бути й мови. Тобто агресивна політика і позиція Кремля не змінюються. Тому готовність до переговорів по захопленим Путіним територіям можна сприймати як знущання", - пояснює він.

За словами Борового, про конкретні зміни можна буде говорити тільки тоді, коли в РФ заїкнуться про реальне звільнення окупованих і анексованих територій.

"Говорити про зміну курсу можна буде тільки тоді, коли в Кремлі заявлять про початок звільнення захоплених територій. До цього моменту всякі слова про готовність до переговорів - це лише заяви про готовність до переговорів, і з цього не випливає, що самі переговори приведуть до якогось позитивного результату або зниження градуса протистояння", - уточнює опозиціонер.

При цьому, політика дивує позиція української сторони, яка не робить ніяких кроків для повернення територій окупованого Донбасу і анексованого Криму під свій контроль.

"У цій ситуації дивною є позиція України, яка нічого не робить для повернення власних територій. Я сподіваюся, що з часом позиція Києва якось зміниться, хоча б на рівні заяв. А ті заяви України, що ми бачимо сьогодні, поки дуже делікатні і не дратують Росію. І я думаю, що стримана поведінка України - це осмислене рішення, до якого закликає Захід, зацікавлений в тому, щоб якісь політичні процеси і переговори проходили, а напруженість протистояння знижувалася. Але це не наближає Україну і Захід до вирішення проблеми з Кримом і Сходом України. Те ж саме - і з заявами Путіна, які анітрохи не наближають до вирішення проблеми. Це просто порожні заяви, метою яких є не вирішення проблем окупованих територій, а використання цієї теми для просування інтересів Кремля, зокрема Путіна", - пише Боровий.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Путін сильно наляканий: чи зміниться щось на Донбасі.