RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Історія перетравлює покидьків: відомий письменник яскраво висловився про Україну після Майдану

Український письменник Ян Валетов вважає, що незважаючи на те, що персоналії в українській політиці залишають бажати кращого, рух до західних норм і законів триває.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Валетов обурюється поширеним висловлюванням про нібито кращий стан економіки і політики в Україні до Майдану 2013-2014 років.

"Скільки там брали за контейнер в Одесі? Як сертифікували ввезення? Як отримували ліцензії? Як платили або не платили податки? Пам'ятаю, як я намагався отримати дозвіл на сонячну станцію, і що мені сказали у відповідь: я цього не підпишу ніколи! Іди до Клюєвих, домовляйся, це їх корова... І як я бився над дозволами на ввезення. І як мене віджимали скоти з погонами. Чудесно було до революції! Просто чудово", - обурюється письменник.

За його словами, революції не змінюють світ на краще, проте в кінцевому підсумку все відбувається так, як і мало б бути.

"У підсумку завжди все налагоджується, тому що історія перетравлює покидьків і розвиток спирається на розсудливих. Так влаштований світ. Неважливо, що дало поштовх процесу, важливо, що вийшло в результаті", - стверджує Валетов.

"Навіть це асорті з амбіцій, корупції і брехні, - каже письменник про нинішній український парламент, - приймає закони, які нам потрібні, на які нас штовхає Європа. А якщо вони приймуть закон на виведений капітал, то я плювати хотів на персоналії. Просто плювати хотів. Мені важливі закони, за якими я працюю, а не особистості, які є функція від влади".

Нагадаємо, докладніше про те, як Верховна Рада приймала недавній закон про антикорупційний суд читайте в матеріалі "Апострофа": Звали в посольство США і погрожували: як Україна рятувала кредит МВФ і створювала новий суд.