RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Всі заворушилися: журналіст розповів про цікаві дії ватажків ДНР

Недавні чутки про можливу відставку Владислава Суркова, кремлівського куратора бойовиків на Донбасі, змусили багатьох місцевих ватажків активізуватися в спробах змістити Олександра Захарченка.

Про це в інтерв'ю розповів "Апострофу" журналіст і блогер Денис Казанський.

За його словами, колишній "народний губернатор" Донецька Павло Губарєв має непрості відносини з Захарченко, проте боїться "висовуватися" і діє через інших людей.

"Є такий Костянтин Долгов, харків'янин, піарник, пише пропаганду, працював на різних пропагандистських ресурсах. Свого часу він працював на Захарченка і постійно випускав якісь ролики на місцевому телебаченні, писав у соцмережах, як процвітає ДНР. Потім він посварився з Захарченком, його стали переслідувати, він поїхав до Москви. Зараз Губарєв йому, як кажуть, дає гроші. І цей Костянтин Долгов займається системним мочиловом Захарченка і його найближчого сподвижника "Ташкента" (так званого "міністра доходів і зборів ДНР" Олександра Тимофєєва, - "Апостроф"). Він постійно випускає ролики, в яких їх ганьбить, розповідає про кримінальні схеми, як вони крадуть тощо. Тобто Губарєв через цього Костю, який є його другом, займається мочиловом свого опонента. Ось такі там вимальовуються інтриги. Якщо раніше все було більш прямолінійно, то зараз там зароджується така місцева напівполітика", - зазначає Казанський.

Журналіст стверджує що основою всіх цих конфліктів є переділ фінансових потоків на окупованій території.

"Губарєв і його соратники віджали собі різні супермаркети, які були кинуті свого часу або ж належали якимось українським мережам, об'єднали їх і назвали це "Семерочка". Тепер цю мережу супермаркетів "Семерочка" очолює колишній менеджер АТБ, теж друг Паші Губарєва з незапам'ятних часів. І, мабуть, тут комерційні інтереси: у Губарєва, можливо, там щось віджимають, не дають йому заробляти гроші. Знову ж таки, пов'язано це може бути з тим, що він претендує на владу. Двох його людей зловили, звинуватили в тому, що вони працювали на Україну. Причому, як він сам пише, їх били, вибивали з них зізнання", - говорить блогер.

Безпосередньою причиною активізації бойовиків, вважає Казанський, стали чутки про можливу відставку їх російського куратора, Владислава Суркова.

"Коли пройшов слух, що Суркова прибирають, всі дуже заворушилися. Відразу і Ходаковський багато писав, і Губарєв пожвавився. Потім, коли стало зрозуміло, що Сурков, напевно, залишається, зник Ходаковський і взагалі перестав писати. І почався цей накат на Губарєва. Постійно йдуть якісь підкилимні розборки, велика частина яких від нас прихована. Ми можемо щось додумати, логічно припустити, прикинути, але ми бачимо тільки вершину айсберга", - резюмує журналіст.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю Дениса Казанського "Апострофу": Серед ватажків ДНР з'явилися нові інтриги, а людину Путіна вважають зрадником.