RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Не можна зупинятися: на Заході оцінили успіх реформ в Україні

Незважаючи на створення Антикорупційного суду і проведення інших реформ, багато українців на даний момент відчувають розчарування і Україні не можна зупинятися на досягнутому.

Про це "Апострофу" розповів Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Швеція в Україні Мартін Хагстром.

"Що стосується тих реформ, які ми підтримуємо, то ми дійсно бачимо прогрес, наприклад, в процесі децентралізації, про яку я розповідав. Ще одна сфера, в якій ми бачимо розвиток, стосується досягнення гендерної рівності. Стартові позиції були викликом - дуже мало жінок представлено в парламенті і в великому бізнесі. Але зараз ми бачимо ініціативу міністрів і міністерств, спрямовану на досягнення рівності ", - повідав дипломат.

Незважаючи на виконану роботу, Україні належить ще довгий шлях реформ і змін.

"Реформована судова система і верховенство права потрібні для залучення інвестицій. Чимало потенційних інвесторів як і раніше переживають за свої капітали тут. Тому так важливо недавно прийняте рішення про створення Вищого антикорупційного суду. Але є і хороші сигнали: за останній рік дві великі шведські компанії, IKEA і H & M, анонсували вихід на український ринок. Слідом за цими гігантами прийдуть і інші шведські компанії ", - упевнений посол.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Є те, що вразило мене в Україні, в цьому її сила - посол Швеції.