RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

​Названі наслідки протистояння спецслужб Путіна на Донбасі після вбивства Захарченка

Призначення на місце ліквідованого главаря ДНР Олександра Захарченка Дениса Пушиліна - це прояви протистояння між ФСБ і ГРУ, яке особливо загострилося на окупованих територіях Донбасу в останні дні.

Таку думку висловив "Апострофу" військовий експерт Олександр Коваленко.

"Саме призначення Дениса Пушилін виконуючим обов'язки глави ДНР - це спроба Суркова перетягнути на себе ковдру в протистоянні з ФСБ. Оскільки усунення Захарченка - це в першу чергу удар фесов по Головному розвідувальному управлінню Міністерства оборони РФ і безпосередньо Суркову", - говорить експерт.

Також, за словами Коваленка, кандидатура Дмитра Трапезникова не була настільки підходящою для цієї "ролі".

"Кандидатура Трапезникова, який не має репутації або авторитету, найбільше, на мою думку, підходила для якоїсь напівзаконної спроби інтегрувати незаконні утворення в Україні. Це, можливо, навіть був би варіант якогось політичного напівлегального повернення Ахметова на велику політичну арену з миротворчою риторикою. Але, як ми бачимо, це йому навряд чи світить. Тому що все зводиться, знову ж таки, до протистояння спецслужб. Сурков не хоче без бою віддавати останні важелі свого впливу на Донбасі. І поява Пушиліна, який на все 146% залежить від помічника президента Росії, фактично закриває дорогу для подальшого розвитку ситуації з тим же Трапезниковим", - переконаний експерт.

Читайте детальніше про боротьбу російських спецслужб і "перевибори" на Донбасі в матеріалі "Апострофа": На Донбасі загострюється боротьба: навіщо змінили ватажка ДНР.