RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Під Дніпром директор інтернату б'є підопічних: фото і подробиці скандалу

У дитячому інтернатному закладі в місті Верхньодніпровськ Дніпропетровської області неадекватне керівництво б’є вихованців та персонал.

Про це написала журналіст "112 каналу" Світлана Федик у Facebook.

"На мене ніхто ніколи не підіймав руку. А вчора побили. Вперше. За те, що проводила журналістське розслідування. Вдарили грубо. Кулаком в обличчя. Вдарив лікар психіатр. Дніпропетровська область. Місто Верхньодніпровськ. Поїхали знімати місцевий дитячий психоневрологічний інтернат. Директор закладу Феденко Геннадій Михайлович, за словами працівників та підопічних, регулярно підіймає руку на хворих дітей. Є десятки фото побитих підопічних. Більше десяти звернень до місцевої поліції. І жодної відкритої кримінальної справи. В поліції пояснюють – виїжджають на виклики. Бачать понівечених хлопців. Але не можуть нічого зробити. Щоб порушити кримінальне провадження, потрібно провести судмедекспертизу. Поліцейські кажуть директору – оформляй побиту дитину на судмедекспертизу. А він відмовляється від її проведення. Він же опікун всіх підопічних!", - пише журналістка.

За її словами, по приїзду знімальної групи у інтернат директор закладу почав вести себе неадекватно: кричати, що його б’ють і знімати себе на камеру. Потім вони разом з іншими "працівниками" психо-неврологічного закладу для дітей почали застосовувати силу проти оператора і журналіста.

Телефон, на який Федик знімала побої оператора, у неї вихопив директор закладу, після чого вдарив її в обличчя.

Після приїзду правоохоронців, керівництво закладу телефон журналістці повернули, сказавши, що вона його знубила на території інтернату, але відеофіксацію побиття було видалено.

Проте, як зазначила Федик, її колеги змогли відновити втрачені відео-докази.

"За останньою інформацією, зараз юристи директора збирають підписи у психічно хворих дітей про те, що ми їх побили. І є хороша новина) Нам вдалося відновити відео з мого мобільного, яке видалив директор інтернату!", - розповіла журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", користувачів інтернету жахнули умови утримання дітей з особливими потребами в інтернаті у Львівській області.