RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

На Донбасі бойовики влаштували війну за зброю

На окупованому Донбасі між "МВС ДНР" і так званою Народною міліцією наростає серйозний конфлікт - всьому виною зброя.

Про це пише "Новая газета".

"Бойові підрозділи Семерея ("Семена") відмовляються йти під "міністра внутрішніх справ ДНР" Олексія Дикого - між цими структурами свого часу було серйозне протистояння. Але сам "Семен" практично насильно заганяє людей в підрозділи "МВС", всупереч їх бажанням. Наприклад, батальйон письменника Захара Прілепіна домовлявся з керівництвом "Народної міліції" про перехід до них, але як тільки комбату Сергію Фомченкову ("Фомичу") погодили цей перехід, його затримали за підозрою в самовільній передачі зброї батальйону корпусу тієї самої "Народної міліції", яка конкурує з "МВС". Пізніше "Хомича" вирішили взяти, по суті, під домашній арешт, пояснивши це тим, що на комбата готувався замах диверсантами з України. Ніхто в це не вірить. Багато хто впевнений, що це війна двох відомств за зброю", - повідомляє видання.

Відзначається, якщо полк при розформуванні "Міноборони ДНР" йде під "МВС ДНР" з повним озброєнням, то у "Народної міліції" виникає серйозний конкурент - внутрішні війська, посилені підрозділами, що мають безперервний бойовий досвід з 2014 року. Такий потенційний конфлікт нікому не потрібен. Ситуація зайшла настільки далеко, що так званого главу "МВС ДНР" Олексія Дикого викликали в Москву для розборок, документ, про перехід батальйону Захара Прілепіна в корпус "Народної міліції" пропав, а "Фомич" опинився під конвоєм.

За даними видання, адміністрація Путіна останнім часом дистанціювалася від того, що відбувається в так званій республіці.

Як повідомляв "Апостроф", бойовики ДНР запанікували через те, що в так звану "армію республіки" більше не вступають місцеві чоловіки.