RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Названо якості, які потрібні Кремлю від нового ватажка ДНР

Кремль хоче бачити ватажком так званої ДНР яскраву особистість, яка в потрібний момент може стати вибуховою.

Про це в коментарі "Апострофу" сказав аналітик Українського інституту майбутнього Ігар Тишкевич.

"Але не думаю, що є фігура, на яку однозначно ставлять в Москві", - сказав він.

В цей же час жителі окупованого Донецька кажуть, що в останні дні по телевізору постійно показують Дениса Пушиліна, який тимчасово виконує обов'язки ватажка бойовиків ДНР. А раніше всюди звучало ім'я ліквідованого Олександра Захарченко. Зараз же Пушилін дає обіцянки народу, а політологи розповідають про його високі шанси.

"Інформаційне поле змінилося моментально, - розповіла мешканка Донецька Світлана. - Якщо раніше з усіх прасок звучало ім'я Захарченко, то останні пару днів з телевізора не злазить Пушилін. То він воду десь дати обіцяє, то перейнявся раптом відновленням мобільного зв'язку, то політологи якісь один за одним розповідають, які величезні рейтинги у Пушиліна і який він молодець".

На думку жителів окупованої Донецької області, саме Пушиліна призначили в Москві наступним ватажком.

Дійсно, Пушилін - зручний персонаж: завжди в костюмі і краватці, в окопах не з'являвся, з гвинтівки по "украм" не стріляв, ще й до Мінська катається на переговори з українською стороною. Тому якщо і робити спроби продавити окупований Донбас на російських умовах назад в Україну, то чому б не з ним?

"Як і у випадку з Захарченком, у Пушиліна буде пара заступників, які стануть противагами і розділять зони впливу. Так само було і в Луганській області, де [колишній ватажок Ігор] Плотницький конфліктував зі своїми силовиками, але це закінчилося для нього плачевно", - зазначив Тишкевич.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Боротьба за владу в ДНР: бандитів у формі змінюють бандити в костюмах.