RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Перехід на зимовий час: коли переводити годинник і як зберегти тонус

У неділю, 28 жовтня, Україна переведе годинники і автоматично перейде на зимовий час.

Відзначимо, що перехід на зимовий час здійснюється в останню неділю жовтня. У 2018 році цей день випадає на 28 число місяця.

Перевести стрілки на годину назад слід вночі о 04:00. Ясна річ, що більшість сучасних гаджетів проводять цю процедуру автоматично, але краще перестрахуватися і звірити годинники заздалегідь, щоб точно нікуди не запізнитися вранці.

Нагадаємо, що перехід потрібен для того, щоб ефективніше використовувати світловий день і економити електроенергію. На зимовий час переходять більш ніж 100 країн світу. У 2011 році в Україні намагалися припинити переводити годинник, але це нововведення не прижилося і традиція переведення годинників триває донині.

Щоб не збити режим і нормально адаптуватися до переведення годинників, важливо дотримуватися кількох простих правил. Перш за все, варто спати по 8 годин на добу. Перед сном намагатися не засиджуватися за гаджетами і побільше дихати свіжим повітрям. Намагайтеся не їсти як мінімум за годину до сну, щоб організм не витрачав енергію на перетравлення їжі та повноцінно відпочивав. Пити більше води.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ЄС остаточно відмовиться від переходу на зимовий час.