RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Поліція проти ромів: озвучені підводні камені проблеми

Українські правоохоронці неупереджено ставляться до ромської питання, а причина повільних темпів розслідування нападів на них - в якості їх роботи.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив радянський дисидент, голова Асоціації єврейських громадських організацій та громад України Йосип Зісельс.

"Ніякої упередженості у правоохоронних органів до цього (ромського -" Апостроф ") питання немає. Насправді, вони погано працюють у багатьох відношеннях. Взяти, наприклад, антикорупційну діяльність - там краще набагато? Так, створені спеціальні структури, і ми дуже багато все над цим працюємо, я навіть брав участь в комісіях з виборів і директора НАБУ, і прокурорів спеціалізованої прокуратури і так далі. Все одно робота не дуже хороша. Знову ж таки, тому що ми всі вийшли з суспільства, де не було ніякої поваги до прав людини і головне - до закону. Ми досі живемо в неправовому просторі. Тому скаржитися на правоохоронні органи, що вони погано вирішують якусь проблему, можна було б, якби вони добре ставилися до інших проблем: все б розслідували, доводили до кінця, до суду, і суди б це підтверджували, а ромське питання - ні ", - заявив він.

На думку дисидента, ромську проблему педалюють навмисно, можливо, з-за кордону.

"Ромську проблему можна експлуатувати, можна на ній спекулювати. Можна вносити деякі провокації в суспільство, причому, це можуть бути різні політичні сили, в тому числі і з-за кордону, з Росії, щоб дестабілізувати ситуацію в країні. Може бути, хтось із наших силових структур хотів її дестабілізувати. Я не володію оперативними можливостями ні СБУ, ні поліції, ні інших силових структур, я не можу розслідувати, я можу припускати, будувати різні гіпотези. Але цим хтось повинен займатися, наприклад, СБУ. А у мене таке враження, що всіх цікавлять тільки фінансові питання в нашій країні, включаючи силові структури "- підсумував Зісельс.

Нагадаємо, докладніше про атаку на табір ромів читайте в матеріалі "Апострофа": Хитрість Росії і ще одна версія: хто стоїть за нападами на ромів в Україні.