RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Як в Донецьку в 2014 році: журналіст вказав на тривожну ситуацію із захопленням залу в мерії Херсона, відео

У Херсоні люди увірвалися в будівлю мерії, кажуть про бездіяльність поліції в тривожній ситуації.

Про це повідомляє журналіст Сергій Нікітенко на своїй сторінці Facebook.

За його словами, вранці в понеділок, 19 листопада, під міськрадою Херсона проходив мітинг проти подорожчання маршруток з 4 до 6 гривень. На ньому були присутні партійці з "Батьківщина", УКРОП, а також прості городяни. Однак в один момент люди увірвалися в будівлю під керівництвом депутата Андрія Іллєнка.

"Натовп увірвався в будівлю, і мер повів їх до великої зали. Там його оточили з усіх боків якісь люди і почали висувати умови за списком, який заздалегідь заготовлений, приніс якийсь Тарасов. Себе він називав представником громади і показував себе 5 статтею Конституції. розлючений натовп тупо не слухаючи нічого вимагала звільнити чиновників, висувала ще якісь вимоги. Про проїзд особливо вже ніхто і не згадував", - заявив Нікітенко.

Також він зазначив, що з часом нардеп Ільченко, який заводив натовп, раптом дав задню і почав заспокоювати людей. На думку журналіста, йому зателефонував хтось розумніший, і попередив, що це може закінчитися сумно.

"Якимось дивом вдалося вгамувати натовп, і т після того як звичайні учасники мітингу побачили що все пішло не в ту сторону. Відчуття того, що ось зараз хтось витягне триколор не покидало весь час", - написав Нікітенко.

Він підсумував, що така ситуація стала "тривожним дзвіночком".

"Кілька людей зібрали натовп і спокійно захопили зал. При повному потуранні поліції, звичайно", - зазначив журналіст.

В іншому пості він написав про створення ХНР (Херсонській Народної Республіки), так як ситуація нагадує Донецьк в 2014 році.

Як повідомляв "Апостроф", у Вінниці влаштували абсурдний протест проти рішення митрополита Вінницького і Барського Симеона, який підтримав створення єдиної церкви в Україні. А 18 листопада в Києві близько сотні людей зібралися на "третій Майдан" мітингувати проти влади. Також в Кривому Розі під управління "Криворіжгазу" місцеві жителі принесли і підпалили шини, вимагаючи включити опалення.