RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

З'явилися нові дані по військовим кораблям, які США запропонували Україні

Україна отримала від Вашингтона пропозицію про передачу фрегатів типу Oliver Hazard Perry, які знаходяться в розпорядженні ВМС США.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив адмірал, командувач Військово-Морських Сил ЗСУ Ігор Воронченко.

"Так, дійсно, ми отримали пропозицію про передачу двох одиниць фрегата типу Oliver Perry, ті які були виведені зі складу ВМС США в 2013-2015 роках", - сказав він.

За словами адмірала, кораблі такого типу потрібні українському флоту на перспективу.

"Зараз всі ці пропозиції нами уважно опрацьовуються. Ми прораховуємо безпосередньо, як ми будемо приймати, в якому стані, що для цього потрібно, скільки вони будуть коштувати. Приблизно 25 млн доларів США коштує щорічна експлуатація такого типу фрегата з урахуванням заробітної плати екіпажу, його ремонту. Якщо брати світовий досвід, то сама вартість корабля - це 30% від усього його шляху експлуатації. 60-70% - це зміст, це модернізація та утилізація", - пояснив Воронченко.

Фрегати типу Oliver Hazard Perry будувалися протягом 1975-2004 років. Ці кораблі можуть бути озброєні 76-мм артилерійськими установками, 20-мм зенітними артилерійськими установками і торпедними апаратами. Крім США, такі фрегати знаходяться на озброєнні флотів Туреччини, Тайваню, Австралії, Іспанії, Єгипту, Польщі, Бахрейну, Пакистану.

Як повідомляв "Апостроф", 27 вересня 2018 року США передали Україні бойові катери Island.