RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

18 березня

Всі новини

День гідності та свободи: варіанти привітань

Щорічно в цей день по всій Україні відзначають державне свято - День гідності і свободи. Головна його мета - утвердження принципів свободи і демократії.

Дату святкування обрали не випадково. Спочатку в 2005 році президент Віктор Ющенко заснував День свободи 22 листопада, на честь дня початку Помаранчевої революції. Потім в 2011 новий глава країни Віктор Янукович скасував указ попередника і встановив День соборності і свободи 22 січня. Потім в 2014 році Петро Порошенко теж вирішив все поміняти, він скасував указ Януковича і відновив День соборності України і заснував День гідності і свободи.

Дата святкування змістилася, адже її вирішили прив'язати більшою мірою до початку подій 2013 року на Майдані, ніж до Помаранчевої революції. Щороку в цей день згадують загиблих, проводять акції, концерти, виставки та різноманітні збори.

***

Вітаємо весь український народ! Єдність і свобода роблять нас гідними нащадками наших батьків! Будемо зберігати і захищати цей безцінний скарб! Нехай Господь береже нас усіх і слава йому за цю прекрасну країну - Україну!

***

Події листопада 2013 призвели до корінних змін в нашій країні. Це був час важких випробувань для всієї України, які продемонстрували всьому світові прагнення до свободи і реальної незалежності. Гідність і свобода коштували нам дуже дорого - до сих пір ми платимо за них життями наших співгромадян. Бажаю вам, дорогі земляки, мужності, терпіння і якнайшвидшої перемоги у війні.

***

Вітаю вас з річницею Революції гідності, з Днем Переваги та Свободи. Наше сьогоднішнє свято - це свято перемоги над диктатурою, деспотизмом і тоталітаризмом. Зі святом, дорогі друзі! Нехай Господь береже вас і Україну!

***

Народ України зробив демократичний вибір, який не зможуть змінити ні сила, ні брехня. Слава Україні! Героям слава!

***

Україна - це територія гідності і свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції - Майдан 2004-го року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року року. Це був дуже важкий іспит, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.

***

Майдан зробив всіх нас українцями. І також - кращими європейцями. Слава Україні!

***

Нагадаємо також, що сьогодні святкується День святого Михайла. Все про цей день ви можете дізнатися тут.