RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Мені дуже соромно: головний герой російського фейка про "майданівців" зробив заяву

Герой сюжету російського Першого каналу про річницю Євромайдану мешканець Мінська Віталій Юрченко зізнався, що на відео під виглядом учасника Революції гідності дійсно він, і що йому дуже соромно.

Про це пише "Наша Нiва".

Він пояснив, що працював аналітиком в білоруській компанії, яка є посередником між телеканалами та операторами по всьому світу, коли їм надійшло замовлення від Першого каналу Росії зняти сім'ю або людини в Кривому Розі в Україні, який страждає від відсутності газу і дорогого опалення.

"Таку людину знайшли, зняли матеріал, надіслали нам. Сам я за своєю роботою ніяк не взаємодію з операторами, тому я абсолютно не був в курсі, що вони знімають. Потім з'ясувалося, що в матеріалі з Кривого Рогу був поганий звук. Його не можна було відправляти замовнику. Прийняли абсолютно невірне рішення перезняти сюжет з таким же текстом, що зробили в Кривому Розі. Я не знаю, чи підписали його ім'ям тієї ж людини", - розповів Юрченко.

Хлопець пояснив, що йому запропонували знятися в якості героя, так як він недавно працював, "мовляв, новий працівник".

"Я сумнівався, але поїхав зніматися. Я побоявся відмовитися, хоча весь цей час сумнівався. Дав слабину, напевно. Коли вже зняли матеріал, то я деякий час був схожий, потім попросив нічого не відправляти в Москву. А мені сказали на це, що матеріал вже відправили", - заявив він.

За словами Юрченка, замовник з Першого каналу не був в курсі, що так сталося.

"Не можна було вже сказати "вибачте, ми вам не те відправили". Ролик з'явився на Першому каналі два з половиною тижні тому. Мені вже тоді стало соромно, і я злякався. В день ефіру троє моїх знайомих написали мені, що побачили сюжет. Я якось зміг їм все пояснити, хоч я і почув багато неприємних слів про себе. я не мав ніякого морального права в цьому брати участь. Це суперечить всім моїм поглядам. Мені надзвичайно соромно", - додав герой сюжету.

Він запевнив, що грошей за цей ролик я не отримував, просто всередині компанії попросили допомогти, а про наслідки в той момент він не подумав.

"Я не можу знайти собі місця. Хочу попросити вибачення у всіх, хто це бачив і не бачив, якщо за таке взагалі можна вибачитися", - сказав Віталій.

Після викриття йому стали писати в соціальних мережах з погрозами.

"Вони мені пишуть жахливі слова, а я розумію, що їх заслужив. Не можу зрозуміти, як я на таке погодився. В конфлікті України і Росії я не займаю нічиєї позиції. Це інформаційна війна, і мені соромно, що я став її частиною" , - наголосив Юрченко.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі висміяли черговий фейк Кремля про фашистів в Україні.