RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

З'явилися свіжі дані про тяжкопоранених українських моряків, полонених Росією

У полонених українських моряків, які перебувають в СІЗО Москви, важкі поранення ніг і ампутація пальців руки.

Про це в ефірі телеканалу "Прямий" повідомила радник командувача ВМС Вікторія Христенко.

"Троє моряків знаходяться в "Матросской тишине". Ні відео, ні підтвердження про характер поранень офіційно не отримали наші консули, крім того, що нібито поранених відвідала омбудсмен Москви. У одного з хлопців важке поранення ніг, то, що він пересувається з милицями - ні про що нам не говорить, ми не бачимо його поранень і яку йому зробили операцію в ізоляторі. у одного з хлопців травматична ампутація пальців кисті", - сказала вона.

За її словами, інформація отримана від волонтерів, які допомагали морякам під час перебування в Сімферопольському СІЗО.

Також Христенко закликала писати листи полоненим морякам, зазначивши, що листи повинні бути російською мовою, не мати української символіки і не зачіпати політичні теми, інакше їх не пропустить тюремна цензура.

Нагадаємо, вранці 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації здійснили відверто агресивні дії проти кораблів Військово-морських сил ЗС України, які йшли до Маріуполя, протаранивши один з них.

Пізніше російські військові кораблі відкрили вогонь по українських суднах в Керченській протоці і захопили їх. В полоні опинилися 24 моряки.

Також з'явилася інформація, що у одного з українських моряків відірвало пальці на руці, а інший через поранення в стегно втратив багато крові.