RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Скандал через Угорщини на Закарпатті отримав продовження: спливли деталі

На Закарпатті оголосили підозру жінці, яка організувала друк і установку білбордів із зображеннями трьох лідерів Товариства угорської культури Закарпаття та написом "Зупинимо сепаратистів".

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

"Встановлено, що жінка замовила і оплатила одній з рекламних агенцій краю за друк плакатів провокаційного характеру з написом "Зупинимо сепаратистів". Надалі, в ніч з 19 на 20 жовтня 2018 року, вони були розміщені на території кількох сіл Закарпатської області", - сказано в повідомленні.

На білбордах зображені лідер товариства угорців України Василь Брензович, заступник голови Закарпатської обласної ради Йосип Борто, а також ректор Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці у Берегові Ілдика Орос.

31-річній жінці оголосили підозру по ч.2 ст.28 - ч.2 ст.161 КК України, тобто вчинення умисних дій, спрямованих на приниження національної честі та гідності, скоєних службовою особою за попередньою змовою групою осіб.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що консульства Угорщини на території України припинили і не будуть відновлювати процедуру видачі угорського громадянства громадянам України.