RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Лікарі не їдуть навіть до немовлят: жителі Криму б'ють на сполох через нові реалії життя в окупації

Стало відомо про складнощі з медичним обслуговуванням жителів Кам'янського дачного масиву під Сімферополем (анексуваний Росією Крим).

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Так, тисячі сімей не можуть прикріпити своїх новонароджених дітей до жодної поліклініці кримської столиці. Медики відмовляють їм у праві на гарантовану законодавством допомогу, поправляючи на огляди за місцем прописки. Ті, у кого є гроші, викликають платних фахівців.

Проблема торкнулася тих, хто живуть на території колективних садів, які вже дуже давно не використовуються як дачі, а є цілорічною обителлю багатьох кримчан. Але за фактом оформити документи і зареєструватися на дачі люди не можуть.

З цієї причини жителям колективних садів, чисельність яких за останні роки збільшилася до 20 тисяч осіб, в медичному огляді відмовляють, заявляючи, що при наявності проблем зі здоров'ям вони зобов'язані викликати швидку допомогу і звертатися в поліклініки за місцем прописки.

Детальніше про стратегію повернення Криму, читайте в матеріалі "Апострофа": Україна не зможе повернути Крим самостійно - генерал.