RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Ще один "зламався": українців обурила заява відомого росіянина про томос

Російський філософ заявив, що українці не вірять в Христа.

Про це повідомляє український поет Андрій Бондар, посилаючись на слова російського філософа і викладача московських ВНЗ Максима Горюнова.

"Наради, які змінюють структуру підпорядкування єпископів - це незначний рівень. Ту увагу, яку отримала автокефалія України, говорить про те, що українці не вірять в Христа. Вони вірять в Українську Націю", - написав Горюнов на своїй сторінці в Facebook.

Поет і публіцист Бондар прокоментував висловлювання росіянина.

"Як вважаєте, зламався цей один з останніх "добрих російських" чи ще ні? Мені здається, не витримав Максим випробування українською автокефалією. Зламався. Існують речі принципові, від яких корчить їх усіх - і поганих, і хороших", - резюмував він.

У мережі користувачі негативно поставилися до критики українців і томосу для України. Але є і ті, хто підтримав слова Горюнова.

Як повідомляв "Апостроф", через вручення Україні Вселенським патріархом томосу, в Росії заявили про анафему Варфоломію. Також в РПЦ грубо висловилися про підписання томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні. А тим часом до Києва зі Стамбула літаком привезли томос про автокефалію Православної церкви України.