RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

​Затримано скандального сепаратиста з партії Іллі Ківи, який влаштував стрілянину в Херсоні

18 січня в Херсоні затримали скандального сепаратиста Кирила Стремоусова, підозрюваного в стрілянині по журналістам під час прес-конференції.

Про це написав міністр МВС Арсен Аваков в Facbook.

"Сьогодні в Херсоні, серед інших, затриманий голова обласної організації Соціалістичної партії, голова якої Ілля Ківа публічно оголосив про свою участь у виборах Президента.

Зараз проводиться перевірка причетності затриманого до силового інциденту в прес-клубі газети "Новий день", бійці, застосуванні травматичної зброї і сльозоточивого газу. Йому оголошено про підозру у вчиненні протиправного діяння, передбаченого ст. 296 (Хуліганство) КК і буде прийнято рішення про запобіжний захід", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє місцеве видання, очевидці розповідали, що Стремоусов "чи то стріляв, то чи розпилював сльозогінний газ". Сам він цю інформацію спростовує і називає провокацією.

Глава партії Ілля Ківа стверджує, що під час пострілів в приміщенні Стремоусов знаходився у дворі. "Нам відомі вже виконавці і вони відповідатимуть перед законом", - заявив він.

Як повідомляв "Апостроф", в п'ятницю, 18 січня, під час прес-конференції в міськраді Херсона сталася стрілянина.