RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Києві вшанували пам'ять загиблих кіборг: в мережі показали відео

У Міноборони вшанували пам'ять "кіборгів", які загинули під час оборони Міжнародного аеропорту "Донецьк".

Про це повідомляє інформагентство "Укрінформ".

У заході взяв участь президент України Петро Порошенко, сім'ї загиблих військовослужбовців, керівництво держави та оборонного відомства, Генштабу ЗСУ, представники громадськості, військовослужбовці Київського гарнізону та ін.

Як заявив Порошенко, протистояння українських бійців з агресором в Донецькому аеропорту завершилося в кінці січня.

"Не витримали стіни, а українські воїни вистояли, не зламалися і отримали безсмертну славу, і тому - перемогли", - зазначив він.

"Захисники ДАП заклали основу для нашої перемоги, і вона прийде. Дай бог, щоб одного разу на мирному, звільненому Донбасі ми зібралися на злітній смузі Донецького аеропорту... Україна не зійде зі шляху, який обрала. ... Ніколи не забудемо подвигу і не пробачимо ворогові, не зрадимо того, у що віримо. Відновимо аеропорт Донецька і на його диспетчерської вежі завжди буде майоріти український прапор", - заявив Порошенко.

Як повідомляв "Апостроф", в честь Дня пам'яті "кіборгів", 16 січня, в мережі опублікували відеозаписи жорстоких боїв за Донецький аеропорт (ДАП). А у мережі показали неопубліковані раніше знімки "кіборгів" в Донецькому аеропорту. Також стали відомі історії про двох загиблих кіборгів, які віддали свої життя в боях за ДАП.