RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Стало відомо про загрозу "радіоактивної" провокації проти України: опубліковані фото

У Сирії в окремих воєнізованих формуваннях з'явилися контейнери з нібито українським маркуванням, що може свідчити про підготовку провокацій з метою дискредитації України.

Про це написав у Facebook координатор групи "Інформаційний спротив" народний депутат Дмитро Тимчук.

"За попередньою оцінкою українських військових фахівців, за зовнішнім виглядом зазначені предмети нагадують контейнери для транспортування і зберігання урану (можливо ртуті)", - підкреслив він.

У той же час, зазначив Тимчук, експерти однозначно стверджують, що ці контейнери є продуктом кустарного виробництва, хоча і схожі на вироблені промисловим шляхом. Більш того, за його словами, зазначена на контейнерах маркування та написи в Україні не використовуються.

"У зв'язку з цим ми припускаємо, що напередодні президентських виборів в Україні, на території Сирії з використанням воєнізованих формувань, які беруть участь в конфлікті, невстановленими особами може готуватися провокація з метою дискредитації України і вищих посадових осіб нашої держави", - додав експерт.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилася інформація, що на території окупованого Росією Донбасу спецслужби РФ готують хімічну атаку проти місцевого населення.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство