RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Тільки через Гаагу: в мережі висміяли мрії глави РПЦ приїхати в Україну

Патріарх Московський і всія Русі Кирило заявив, що в майбутньому зможе побувати в Києво-Печерській лаврі, але в мережі користувачі висміяли його бажання.

Про це повідомляють росЗМІ.

Також він зазначив, що на території храму в Україні зустрінеться з віруючими канонічної Української православної церкви.

"Я сподіваюся на те, що Господь сподобить мене ще на те, щоб відвідати Україну. Політична ситуація і кон'юнктура - це такі скороминущі явища. Сьогодні - одні політичні сили, потім інші... У мене зберігається надія, що я зможу помолитися в Києво-Печерській лаврі, зустрітися зі своїм віруючим народом, з єпископатом Української церкви, який сьогодні героїчно відстоює канонічне православ'я", - сказав він.

Предстоятель РПЦ закликав паству канонічної церкви "твердо триматися віри, не піддаватися спокусам" і висловив упевненість, що "духовне, культурна, цивілізаційна єдність росіян і українців сильніша, ніж тимчасові політичні схеми і моделі, які працюють на руйнування цієї єдності".

На думку патріарха, найкраще відбувається в світовому православ'ї в зв'язку з діями Константинополя в Україні характеризує слово "криза".

"Де розкол, там злість. Ми ж бачимо це: захоплення храмів, побиття священиків... Чи може слово Боже і правда Божа поширюватися за допомогою насильства, обману, за допомогою опори на політичні сили, чи може воля Божа поширюватися за допомогою тієї чи іншої політичної партії? Та ніколи ", - сказав він.

У мережі з сарказмом відреагували на мрії глави РПЦ про приїзд в Україну.

Як повідомляв "Апостроф", високопоставлений священик Російської православної церкви Всеволод Чаплін на мітингу проти повернення Курильських островів заявив, що Київ це "русская земля", і що він "захоплений ворожими західними силами".