RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

Всі новини

Україна і Ізраїль влаштували скандальні "розборки" в аеропортах: про що мова

У п'ятницю, 15 лютого, Ізраїль і Україна обмінялися взаємними заборонами на в'їзд громадян.

Про це повідомив народний депутат України Георгій Логвинський в Facebook.

За словами Логвинського, українські прикордонники відмовили їм у в'їзді за законним причин - через відсутність достатньої суми грошей або підтвердженою мети візиту.

Інформацію підтвердили в МЗС Ізраїлю, заявивши, що в аеропорту Києва затримали 35 ізраїльтян, 28 з яких придбали квитки на різні рейси.

У свою чергу, за інформацією МВС Ізраїлю, в аеропорту імені Бен-Гуріона в Тель-Авіві в знак протесту затримали цілий літак з України з 140 українськими громадянами.

За словами Логвинського, після "втручання" в обох країнах, всіх ізраїльтян пропустили на територію України під його "особисту гарантію". У відповідь Ізраїль відпустив затриманих українців.

"Зараз під мої гарантії 35 ізраїльтян пропущені і все 140 українців в'їхали на святу землю. Завдяки втручанню в двох країнах всі на свободі", - заявив він.

Логвинський зазначив, що такі випадки не поодинокі і носять системний характер. За його словами, ізраїльська сторона могла кожного п'ятого пасажира літака з України повернути додому. Зокрема, 14 лютого Ізраїль повернув 54 українських пасажирів.

"Якщо найближчим часом аеропорт Бен-Гуріон не замінить своє ставлення до українців, ми і далі будемо діяти за принципом взаємності", - додав нардеп.

Як повідомляв "Апостроф", 29 січня в аеропорту "Бориспіль" під Києвом стався збій в заправці літаків авіаційним паливом, внаслідок чого вильоти затримувалися на 1-2 години.