RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Олігархи-орденоносці: які держнагороди отримували найбагатші українці

Стало відомо, які державні нагороди отримали українські мільйонери і мільярдери.

Про це повідомляє видання "Слово і Діло".

Згідно з повідомленням, кілька нагород є у чинного президента Петра Порошенка. Глава держави є Заслуженим економістом України, крім того, він отримав ордена "За заслуги" II і III ступеня, які вручають за видатні заслуги в економічній, державній, громадській та інших сферах суспільної діяльності.

Віктор Медведчук, щодо якого відкрили кримінальної справу про можливу державну зраду, є Заслуженим юристом України, а також володарем почесної відзнаки президента України, орденів "За заслуги" I і II ступеня та ордена князя Ярослава Мудрого V ступеня (вручають за видатні заслуги в зміцненні міжнародного авторитету, розвитку економіки, науки, освіти, культури, і громадську діяльність).

Декількома нагородами може похвалитися Рінат Ахметов. Бізнесмен у 1999 році став Заслуженим працівником фізичної культури і спорту. Крім того, його нагороджували орденами "За заслуги" I, II і III ступеня та орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Два українських мільйонери отримали звання Героя України: Юрій Косюк в 2008 році і Олексій Вадатурський в 2007-му. Один орден є у Ігоря Коломойського – "За заслуги" III ступеня. Аналогічним нагороджували Миколи Злочевського. Борис Ложкін є Заслуженим журналістом України, Борис Колесников – Заслуженим юристом, а Віталій Хомутинник – Заслужений юрист.

Детально про держнагороди олігархів можна дізнатися із представленої інфографіки.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Петро Порошенко вручив патріарху Філарету звання "Героя України".