RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Україна показала світу сучасного військового "Звіра": яскраві фото та відео

На міжнародній виставці IDEX-2019 в Абу-Дабі (Об'єднані Арабські Емірати) був вперше продемонстрований результат спільної розробки ДК "Укроборонпром" і місцевої компанії Calidus LLC - бронетранспортер "Al-Wahash" ("Звір" в перекладі з арабської) з бойовим модулем БМ-3М "Штурм".

Про це повідомляється на сайті "Укроборонпрому".

Як зазначається, бойовий модуль "Штурм" встановлюється на БТР-3, який серійно виробляється ДП "Київський бронетанковий завод" і успішно пройшов жорсткі випробування бойовими діями на Сході України. Завдяки сучасному цифровому комплексу з лазерним далекоміром, а також стабілізатора гармати, БМ-3М "Штурм" забезпечує високу точність вогню автоматичної 30-мм гармати, кулемети і автоматичного гранатомета, а також комплексу керованого озброєння "Бар'єр".

Завдяки встановленому бойовому модулю, Al-Wahash отримує потужний арсенал озброєння для знищення противника на дистанції до 5 км, за будь-яких погодних умов та часу доби. Необхідно зазначити, що Al-Wahash є одним з найсучасніших бронетранспортерів у своєму класі, який був створений шляхом поєднання найновіших технологій від провідних виробників світового рівня. Саме тому, інтеграція у цей бронетранспортер українського бойового модулю є черговим доказом високої бойової ефективності української зброї", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що в подальшому планується спільне виробництво БТР "Al-Wahash" з БМ "Штурм" і його просування на ринку ОАЕ та інших країн. Крім того, сторони планують розширення співпраці у втіленні програм модернізації бронетанкової і автомобільної техніки, озброєння, а також виготовлення нових зразків озброєння і військової техніки.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", за 2018 рік підприємства "Укроборонпрому" передали українським силовим структурам понад 2500 одиниць високоточного озброєння.