RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Політолог назвала досягнення Тимошенко в минулому, які зупинили епідемію свинячого грипу в Україні

Ситуація зі свинячим грипом в Україні під контролем завдяки минулим заслугам політика і кандидата в президенти Юлії Тимошенко.

Про це повідомляє політолог Ганна Бикова на своїй сторінці в Facebook.

"У Кіровоградській області минулого тижня був зареєстрований черговий летальний результат від ускладнення, викликаного вірусом грипу типу А (H1N1) Мічиган. Всі дізналися знайомий код? Так, це сам "свинячий грип". Як повідомляють в Кіровоградському обласному лабораторному центрі, це вже четвертий летальний випадок в області з початку року", - написала вона, посилаючись на інформацію Newsone.

За словами Бикової, відсутність масштабної епідемії свинячого грипу в Україні пов'язана з діяльністю в 2009 - початку 2010 років премєр-міністра Юлії Тимошенко.

"Нагадаю, що минулого разу, 10 років тому, Україна обійшла по стінці епідемію "свинячого грипу" як раз завдяки своєчасному втручанню Тимошенко. Як прем'єр-міністр вона змогла оперативно прийняти потрібні рішення і дії... А сьогодні на Національному медичному форумі вона запропонувала створити єдину національну стратегію системи охорони здоров'я ", - додала Бикова.

У той же час чинна влада ніяк не коментує спалах А (H1N1).

"Порошенко проголошує сверхамбіційні плани щодо подальшої реалізації медичної реформи. Думкою суспільства не сильно цікавиться. Зеленський - навпаки: свою позицію не має, пропонує людям самим прописати пункти програми. Картина маслом. "Свинячий грип" вже в Україні, медики це підтверджують, а нинішня влада просто не діє", - констатує політолог.

Відзначимо, з початку епідемічного сезону грипу в Україні зареєстровано 33 летальних випадки.

Нагадаємо, вірус грипу "Мічиган" - це різновид штаму H1N1, відомого як "Каліфорнія" або свинячий грип, який активно циркулював в Україні в 2009-2010 році.

Як повідомляв "Апостроф", експерти розповіли, як пережити епідемію грипу з найменшими втратами для здоров'я і гаманця.