RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

СБУ нагрянула з обшуками до журналіста з бази "Миротворця": відео

5 березня до відомого українського журналіста, автора інтернет-ресурсу "Антифашист" Володимира Скачка прийшли з обыскми співробітники Служби безпеки України.

Про це повідомляє "Страна" з посиланням на його дружину.

У квартиру журналіста також прибув адвокат Олексій Панасюк, але його не пустили через те, що в нього нема посвідчення.

Як повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в СБУ, обшуки пов'язані з публікацією на замовлення "російських пропагандистських ЗМІ".

"Співробітники Служби безпеки України в рамках досудового розслідування кримінального провадження стосовно осіб, пов'язаних з антиукраїнською діяльністю російських державних медіа-структур в Україні за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність) проводить обшук в особистому приміщенні фігуранта, одного з головних авторів, які готували інформаційні матеріали на замовлення російських пропагандистських медіа", - повідомили в СБУ.

Скачко відомий публікаціями, опозиційними нинішній владі в Україні. У листопаді особисті дані журналіста з'явилися на сайті "Миротворець".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що волонтери українського центру "Миротворець" провели спецоперацію щодо "вербування" росіян для вбивств татар в аннексированном Криму.