RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

В українських "евробляхеров" виникла велика проблема в Словаччині: фото і відео

Власники євроблях, які через неможливість ввезення авто з іноземною регістрацією у режимі транзиту, змушені були покинути їх біля кордону у Словаччині, скаржаться на розкрадання автівок.

Про це повідомляє видання mukachevo.net.

У словацькому селі Убля, що біля кордону з Україною вже кілька місяців надзвичайна ситуація - всі вільні ділянки заставлені автомобілями, які належать українцям.

Ця ситуація склалася через те, що в Україні ліквідували можливість завозити автомобілі з іноземною реєстрацією у режимі транзиту.

Словаки твердять, що три сотні автомобілів, що припарковані по всьому селу, у дворах і в садах залишили українці, які через новий митний закон не змогли повернутися до України. Проблему спробували вирішити навіть на урядовому рівні.

"Ми зафіксували велику проблему в селі Убля, тут утворилося кладовище для автомобілів, що залишили українці", - повідомив пресі прем'єр-міністр Петер Пеллегріні. І пообіцяв прийняти міри. Однак поки що марно.

Згодом з’явилася інша проблема. Власники іномарок почали скаржитися, що невідомі почали розбирати залишені автомобілі - від коліс до дзеркал заднього виду. Деякі автівки просто зникають і українські власники звертаються до поліції.

"Наразі в селі Убля зафіксовано дві крадіжки автомобілів, що належать громадянам України", - повідомила прес-секретар поліції Яна Лігдаянова.

Натомість місцеві словаки налаштовані неприязно, вони заявляють, що автівки українців їм заважають.

"Ці автівки припарковані на нашій території, яка належить нам, а не українцям", - каже один з місцевих водіїв.

Як повідомляв "Апостроф", з кінця травня поточного року штрафні санкції, які будуть застосовуватися до власників авто на єврономерах, зростуть до 170 тисяч гривень. В окремих випадках передбачається можливість конфіскації таких авто.